Verdienen op je verbouwing.
Investeren in een verbouwing is op meerdere manieren een goede manier om je eigen vermogen op lange termijn te waarborgen. Vooral met de huidige technieken waarin duurzaam verbouwen mogelijk is tegen een gunstige prijs, is verbouwen geen overbodige luxe maar een nuttige investering.
Waardevermeerdering van je huis
Wanneer je je huis verbouwd scheelt dat aanzienlijk met een aantal kostenposten. Je hoeft bij gezinsuitbreiding namelijk niet te verhuizen, wat op zichzelf al een hele verbouwing is en daarnaast ook nog eens veel makelaars- en notariskosten oplevert. Je kunt namelijk je huis zo verbouwen dat het geschikt is om te blijven wonen na een gezinsuitbreiding. Daarnaast is verbouwen vaak een goede investering op de langere termijn. Je huis komt beter in de markt te liggen doordat het geschikter is voor een grotere doelgroep. Daarnaast kan je kiezen voor een duurzame verbouwing. Ook dit levert een directe waardevermeerdering op voor je woning of bedrijfspand.
Wat levert een duurzame verbouwing op?
Een duurzame verbouwing kan direct worden terugverdiend. Doordat bijvoorbeeld een energie neutrale woning geen stookkosten of andere energiekosten geeft bespaar je direct in je portemonnee. De terugverdientijd is dan vaak ook slechts enkele jaren. Wanneer je vooraf aangeeft een energie neutrale woning te willen hebben dan kost dat op dit moment ongeveer 32.000 euro. Bij een verbouwing gelden iets andere bedragen. Echter is energie neutraal wonen een grote stap in een keer. Je kan bijvoorbeeld ook eerst denken aan zonnepanelen, een zuinige cv en een slimme thermostaat. Er zijn vanuit de overheid goede initiatieven die dit stimuleren. Zo kan er ook een Energiebespaarlening afgesloten worden.
Over algemeen levert een verbouwing met bijvoorbeeld een nieuwe dakkapel, een aanbouw in de achtertuin of een verbouwde schuur met (bijvoorbeeld) een gelijkvloerse motorheftafel meer op dan het kost. Deze investering is dus waardevoller dan spaargeld. Hierover wordt namelijk belasting betaald en daarnaast is de spaarrente op dit moment historisch laag.