Grind, ideaal in de tuin!

Grind is voor in de tuin een ideaal materiaal. Het is makkelijk te onderhouden, erg functioneel en staat ook nog eens fraai. Je kunt hierbij denken aan een looppad van grind, grind als afscheiding van verschillende tuingedeeltes of als opvulling van functionele openingen zoals bijvoorbeeld bij je terrasdeur. Ook als oprit voor de garage is het een geschikt materiaal.

Grind: een handig materiaal.
Als materiaal voor paden is grind seizoen vast. Als je het goed hebt gelegd, kun je het eenvoudig onderhouden door het schoon te harken of te spoelen. Erg handig is het natuurlijk dat dit laatste bij elke regenbui al gebeurt. Een oprit van grind behoort eveneens tot de mogelijkheden. Je kunt bovendien kiezen uit verschillende soorten siergrind, om de tuin een gevarieerd uiterlijk te geven.

Waarop je moet letten
Voordat je het grind gaat leggen, dien je de ondergrond onkruidvrij te maken. Zo voorkom je onnodig onderhoudswerk wanneer het grind eenmaal ligt. Vervolgens is het verstandig een anti-wortel bodem te maken, zodat willekeurig gezaaide planten geen wortel kunnen schieten en het grind vrij blijft van begroeiing. Ga je grind voor de inrit bij de garage gebruiken, dan kun je het beste een zogenaamde honingraat ondergrond gebruiken, zodat het grind goed op zijn plek blijft wanneer je er met de auto er over heen rijdt.
Kiezen voor grind


Als je besluit grind te kopen voor in de tuin, dan kies je voor een fraai en relatief onderhoudsarm materiaal waar je nog jaren van kunt genieten.

Verdienen op je verbouwing.

Investeren in een verbouwing is op meerdere manieren een goede manier om je eigen vermogen op lange termijn te waarborgen. Vooral met de huidige technieken waarin duurzaam verbouwen mogelijk is tegen een gunstige prijs, is verbouwen geen overbodige luxe maar een nuttige investering.  

Waardevermeerdering van je huis

Wanneer je je huis verbouwd scheelt dat aanzienlijk met een aantal kostenposten. Je hoeft bij gezinsuitbreiding namelijk niet te verhuizen, wat op zichzelf al een hele verbouwing is en daarnaast ook nog eens veel makelaars- en notariskosten oplevert. Je kunt namelijk je huis zo verbouwen dat het geschikt is om te blijven wonen na een gezinsuitbreiding. Daarnaast is verbouwen vaak een goede investering op de langere termijn. Je huis komt beter in de markt te liggen doordat het geschikter is voor een grotere doelgroep. Daarnaast kan je kiezen voor een duurzame verbouwing. Ook dit levert een directe waardevermeerdering op voor je woning of bedrijfspand. 

Wat levert een duurzame verbouwing op?

Een duurzame verbouwing kan direct worden terugverdiend. Doordat bijvoorbeeld een energie neutrale woning geen stookkosten of andere energiekosten geeft bespaar je direct in je portemonnee. De terugverdientijd is dan vaak ook slechts enkele jaren. Wanneer je vooraf aangeeft een energie neutrale woning te willen hebben dan kost dat op dit moment ongeveer 32.000 euro. Bij een verbouwing gelden iets andere bedragen. Echter is energie neutraal wonen een grote stap in een keer. Je kan bijvoorbeeld ook eerst denken aan zonnepanelen, een zuinige cv en een slimme thermostaat. Er zijn vanuit de overheid goede initiatieven die dit stimuleren. Zo kan er ook een Energiebespaarlening afgesloten worden. 

Over algemeen levert een verbouwing met bijvoorbeeld een nieuwe dakkapel, een aanbouw in de achtertuin of een verbouwde schuur met (bijvoorbeeld) een gelijkvloerse motorheftafel meer op dan het kost. Deze investering is dus waardevoller dan spaargeld. Hierover wordt namelijk belasting betaald en daarnaast is de spaarrente op dit moment historisch laag.

Het hele jaar door genieten in je achtertuin

overkapping

Als Nederlander weet je vast als geen ander dat het hier niet vaak mooi weer is. Maar wanneer je het toch prettig vindt om in je tuin te zitten, is dat best vervelend. Toch is het mogelijk om vrijwel het hele jaar buiten te zitten, maar dan moet je wel wat aan je tuin doen. Hierbij hebben we het over het plaatsen van een terrasoverkapping. Denk bijvoorbeeld aan een aluminium terrasoverkapping of een ander soort overkapping. Wil je hier meer over weten? Lees dan eens verder.

Overkapping

De mogelijkheden

Het is zonde dat het klimaat hier niet zo is als in Spanje. Daardoor zijn er veel dagen in het jaar dat je niet buiten kunt zitten. Wil je hier nu toch iets aan doen? Dan kun je een terrasoverkapping plaatsen. Zo kun je vrijwel het hele jaar door genieten in je tuin. En dat is nog niet eens het enige voordeel waarvan je profiteert. Het is namelijk ook zo dat je woning meer waard kan worden, als dat nu niet aangenaam is? Wil je hier nu voor kiezen? Dan is het slim om op zoek te gaan naar een aanbieder die je hier goed bij kan helpen. Echter hoeft dit geen enkel probleem te zijn, omdat je deze online al veel kunt vinden. Hierbij is het altijd slim om even te letten op de recensies van het bedrijf. Je wilt immers kwaliteit en service verwachten. Daarbij wil je ook het juiste advies over het plaatsen van de overkapping.

Regel een verhuisbedrijf als u naar Amsterdam gaat verhuizen

Een woning in de Hoofstad van ons land is niet voor iedereen weggelegd. Allereerst natuurlijk van harte met uw nieuw aanwinst. Vooral in een stad als Amsterdam is het handig als u een verhuisbedrijf regelt omdat het soms lastig kan zijn om overal goed bij te komen. In dit artikel leest u waarom het handig kan zijn om een verhuisbedrijf in Amsterdam te regelen voor uw verhuizing. Het is voor de meeste niet de meeste simpele opgave om te verhuizen naar Amsterdam.

Historisch binnenstad

Het scheel nogal of u gaat verhuizen naar de binnenstad van Amsterdam of daarbuiten. Langs alle grachten is parkeren nog enigszins te doen. Het wordt al lastiger als het gaat om een verhuizing. U zal dan moeten uitladen en u wilt ook het verkeer achter u niet ophouden. Het verhuisbedrijf uit Amsterdam helpt u hierbij en zij zorgen ervoor dat alles snel en zorgvuldig gebeurt.

Bovendien is het sowieso verstandig om een verhuisbedrijf te laten komen aangezien zij over een verhuiswagen beschikken. U moet er niet aan denken om 10 keer op een dag heen en weer te rijden door het centrum met meubilair in uw autootje. Met de verhuiswagen kan alles in een keer mee en daardoor spaart u een hoop tijd uit. Zo kunt u weer eerder in uw nieuwe huis terecht.

Vaak komt het voor dat u bijvoorbeeld een gedeelte van een huis heeft gekocht in Amsterdam. Het is in dat geval niet altijd even makkelijk om de spullen naar boven te tillen via de trap. In dat geval kunt u ook een verhuislift huren. Zo verplaatst u heel makkelijk spullen vanaf de straat naar de gewenste verdieping. In de binnenstad van Amsterdam wordt hier veel gebruik van gemaakt. Doordat het grachtpanden zijn, zijn de ramen groot genoeg om via hier spullen naar binnen te laten.

Naar de buitenwijken

In de buitenwijken van Amsterdam met normale straten zal het wat minder relevant zijn om een verhuislift te huren. U kunt de verhuiswagen op de stoep kwijt op gewoon op een parkeervak. Toch is het inschakelen van een verhuisbedrijf hier nog wel handig. Alle spullen kunnen in een keer van a naar b worden gebracht. Zo bespaart u heel wat tijd die u kunt gebruiken voor het uitpakken van de spullen. Zo kunt u sneller in de woning gaan wonen.

Maak kennis met de buurt

Waar u ook terecht komt, het is altijd handig om even kennis te maken met de buurt. Begin eens bij de buren. Nodig ze een keer uit om wat te komen drinken. Op deze manier zorgt u ervoor dat op langer termijn niet zo snel tegen een burenruzie aan zult lopen. Ook zullen u buren eerder contact opnemen als er iets niet aan de haak is bij een verdachte situatie.

Ook wanneer u huisdieren heeft is het erg handig om de buren goed te kennen. Wanneer u op vakantie gaat, kunt u aan hen vragen om om de dag bijvoorbeeld het eten bij te vullen.

Boomstam eettafel, ben jij nog op zoek naar een nieuwe eettafel?

boomstam eettafel

Boomstam eettafel, ben jij nog op zoek naar een nieuwe eettafel? Ben jij misschien in het bezit van een tafel en begint deze tafel een beetje te oud te worden? Of ben jij misschien nog op zoek naar een nieuwe eettafel om zo met de hele familie gezellig te kunnen eten? Dan heb je hier zeker de verschillende mogelijkheden voor. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit veel verschillende soorten tafels. Je hebt kleine en grote tafels. Tafels voor het eten of tafels die je gewoon in de woonkamer kan plaatsen. Door een kijkje te nemen op de website van Miltonhouse heb je de mogelijkheid om te kiezen uit een groot assortiment met veel verschillende soorten tafels. Voor meer informatie over de mogelijkheden kan je een kijkje nemen op de website. 

boomstam eettafel

Boomstam eettafel, waarom kiezen voor een boomstam tafel? 

Als jij op zoek bent naar een nieuwe eettafel dan heb je de mogelijkheid om te kiezen uit veel verschillende soorten eettafels. Een van de verschillende mogelijkheden is dat je kan kiezen voor een boomstam tafel. Dit is een tafel waarbij de stof letterlijk een boomstam is. Dit wordt in een mooi ontwerp gemaakt en wordt dan gebruikt als tafel. Boomstam tafels worden zeker vaak gekocht door klanten en ze geven een mooie en fijne sfeer in de woning. Ook kan een reden zijn dat het ook nog is een sterk materiaal is. Boomstam is een goed en sterk materiaal en kan dus ook zeker lang mee gaan. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de website.

Lichtstraat zadeldak

Een zadeldak lichtstraat is een speciale vlakke lichtkoepel en bestaat uit twee ruiten die in een flauwe hoek van elkaar aflopen. Hierdoor loopt water en vuil vanzelf van de ramen af. Er zijn wel overspanningen mogelijk die vier vierkante meter daglichtoppervlak leveren. Er zijn allerlei variaties mogelijk, zoals bijvoorbeeld dubbel glas, zonwerend glas, warmtewerend glas of matglas.

Vraag vrijblijvende een offerte aan bij een gerenommeerd Nederlands bedrijf

Bij www.vlakkelichtkoepel.nl worden zadeldak lichtstraten helemaal prefab afgeleverd. Deze zijn ook simpel te monteren. Voor een prijsopgave kan je het beste contact met hen opnemen of een vrijblijvende offerte aanvragen. De gegevens vind je hier. Voor maten en tabellen is er een brochure beschikbaar op hun website die je kan bekijken of downloaden. Zij geven een garantie van tien jaar, hetgeen getuigt van een groot vertrouwen in hun product.

De voordelen van www.vlakkelichtkoepel.nl

Deze fabriek levert meer dan negenhonderd standaardmaten, dus er is altijd wel een juiste oplossing voor jou te vinden. Het wordt prefab aangeleverd, wat het risico op bouwfouten nihil maakt. Het glas is goed geïsoleerd (warmte, lucht en geluid). Daarnaast zorgen de stijlvolle designs voor een mooi geheel. Voor een goede prijs krijg je uitstekende kwaliteit van eigen bodem.

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden? Bezoek dan eens de showroom van www.vlakkelichtkoepel.nl in Cuijck, op Hoogveld 14. Je kan daar altijd terecht, met of zonder afspraak, op doordeweekse dagen tussen negen en vijf uur. Wil je liever afspreken? Bel dan het nummer 0485-310983 of mail naar info@vlakkelichtkoepel.nl.

Tip! De mooiste luxe keukens bij Roukens en Van Gaalen

luxe keukens

Bij Roukens en Van Gaalen hebben een groot aanbod in mooie luxe keukens, om deze te bekijken kun je terecht in de studio in Dodewaard, waar een van de professionele adviseurs voor je klaar staat om samen de mogelijkheden te bekijken. Een nieuwe keuken samenstellen kan een hele uitdaging zijn, maar niet bij hen. Ze maken voor elk budget een prachtige luxe keuken design voor je, zodat je jarenlang plezier van je eigen ontworpen keuken kunt hebben. De luxe keukens zijn een echte eyecatcher in je woning, waardoor je met trots voor je gezin of gasten zult koken. 

Van ontwerp tot realisatie

Bij Roukens en van Gaalen keukens hebben ze alles in huis om jouw dromen waar te maken. Je kunt bij ze terecht in de studio in Dodewaard, waar een van de professionele adviseurs voor je klaar staat om samen met jou de mogelijkheden te bekijken. Een andere optie is een afspraak aan huis. Bij Roukens en Van Gaalen hebben ze moderne luxe keukens met de nieuwste technische snufjes. Wanneer je andere wensen hebt kun je dit laten weten en ze brengen het in werkelijkheid. Door de grote collectie, kunnen ze hun 3D ontwerp perfect laten aansluiten op jouw wensen. Ze werken met veel verschillende leveranciers en merken en kunnen hierdoor verschillende stijlen voor je combineren. Op de luxe keukens krijg je vijf jaar volledige garantie zodat je zorgeloos kunt genieten. Van inmeten van je luxe keuken tot aan de daadwerkelijke plaatsing, ze nemen je alle zorg uit handen.

Soorten led dimmer

led dimmer

Er zijn veel verschillende soorten led dimmer, daarom is het belangrijk dat je vooraf duidelijk weet welke led dimmer je nodig hebt. Alle dimmers zijn door Letsleds getest en daaruit zijn de beste gekozen en in het assortiment gezet. Je vint een fase af en aansnijdingsdimmers, verloopbusjes en led dimmers voor 220 volt LED lampen. 

led dimmer

Verschillende keuzes led dimmer

Aan de linkerkant van de website kun je filteren op verschillende led lampen en specificaties. Er zijn ook soorten dimmers:

 • Draadloze dimmers
 • Inbouw dimmers
 • Schakelmateriaal

Elke led dimmer is in het wit. Je kunt de dimmers ook krijgen in verschillende IP waardes:

 • IP20
 • IP44
 • IP54

Er zijn verschillende inbouwhoogtes voor je dimmer zoals, 25mm, 30mm, 40mm en 9mm. Het is ook belangrijk om te kiezen uit de techniek van de led dimmers. Er zijn twee technieken:

 • Afsnijding
 • Aansnijding

Je kan als slot kiezen voor de manier van aansluiten en de prijs die je wilt gaan betalen. Je hebt verschillende manieren van aansluiten:

 • Klembevestigen
 • Plug and Play
 • Met de schroef

Bij de prijs kun je zelf filteren wat jou minimum en maximum prijs is voor een dimmer. Zoals je kunt lezen komt er veel bij kijken bij het kiezen van led dimmers. Het is daarom belangrijk om eerst uit elke categorie iets te gaan kiezen wat jij nodig hebt en wat bij jou past. Verder kun je ook ervoor kiezen om hulp te gaan vragen in de winkels van experts en die geven je dan goed advies. 

Een Kärcher stoomreiniger nodig? Kijk snel op de site: Toolnation.nl

Heb jij nou een Kärcher stoomreiniger nodig? Neem snel een kijkje op de website: Toolnation.nl. Hier vindt je de ideale stoomreiniger speciaal voor jou. Tegenwoordig wordt er vaak gebruik gemaakt van een stoomreiniger, omdat dit de snelste manier van schoonmaken is. Het maakt de stoomreiniger ideaal, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van verschillende schoonmaakmiddelen en ook laat de stoomreiniger geen aparte geuren of sporen achter na het schoonmaak proces. Heb jij nou interesse in een stoomreiniger neem snel een kijkje op de website. 

kärcher stoomreiniger

Wat zijn de eigenschappen van een Kärcher stoomreiniger?

De stoomreiniger heeft een paar goede eigenschappen die zijn werking extra fijn en snel maakt. Een paar van deze eigenschappen zijn:

kärcher stoomreiniger
 • Het formaat: De stoomreinigers zijn in verschillende formaten te krijgen. Je hebt kleinere en compacte reinigers die je kan gebruiken voor snelle en kleine klusjes. Ook heb je grotere stoomreinigers die even groot zijn als een stofzuiger bijvoorbeeld. Deze zijn dan goed te gebruiken bij grotere klussen, zoals bij grotere oppervlaktes. Het is beter als je hiervoor grotere stoomreinigers voor gebruikt, omdat je dan anders langer bezig bent.
 • De inhoud van het reservoir: De inhoud van een stoomreiniger bepaalt hoe lang je er mee kan doen en hoe lang het duurt voordat een stoomreiniger op perfecte temperatuur is om goed zijn werking te kunnen doen. Je hebt verschillende maten en dus ook verschil in inhoud van het reservoir. 
 • Het vermogen: Het vermogen bepaalt hoe snel de stoomreiniger op perfecte warmte komt om zijn werk goed uit te voeren.

Hoe monteer je een uitvalscherm met cassette?

Met een uitval zonnescherm kun je genieten van de zon, terwijl je de felle en hete zonnestralen buiten houdt. Een uitvalscherm is verkrijgbaar in vaste maten van 300, 350, 400 en 450 centimeter breed. In dit artikel lees je onze handige tips van rainbow collection voor het monteren van een uitvalscherm

Het is handig om vooraf de breedte van je raamkozijn te meten. Het scherm moet aan weerszijden 30 tot 50 centimeter breder zijn dan het kozijn voor een optimale zonwering.

Een zonnescherm moet je vlak bewaren door het op een vlakke ondergrond te neer te leggen. 

Voorbereiding voor het monteren

Plaats het uitvalscherm zodanig dat – wanneer het helemaal uitgedraaid is- de voorzijde van het scherm ten minste 200 cm boven de grond hangt. De cassette moet om die reden op een minimale hoogte van 230 cm gehangen worden. Je kunt het scherm altijd hoger hangen indien gewenst. Een zonnescherm kun je altijd het beste monteren met zijn tweeën. Op die manier voorkom je montagefouten, rugklachten en beschadiging aan het scherm.

Met een potlood kun je de positie van de steunen aftekenen. Zorg ervoor dat de steunen op exact gelijke hoogte worden geplaatst. Gebruik vervolgens een waterpas om de beugels horizontaal uit te lijnen. Vanwege de draagkracht moet je de gaten altijd in volle steen of beton boren. En bij voorkeur niet in de voegen, die het gewicht waarschijnlijk niet aan kunnen. 

Na het boren moet je de boorgaten reinigen. In het gat spuit je vervolgens mortel voor ¾ in. Met een draaiende beweging plaats je de ankerstang erin. Nu moet je het mortel laten uitharden. Het overtollige mortel kun je weg hameren. 

Plaats de beugel met behulp van de moeren en ringen die van de keilbouten af komen. Draai de moeren handvast om de beugels nog een beetje bewegingsruimte te geven bij het monteren van de cassette.

Ophangen van de cassette

Voordat je de cassette ophangt kun je beter de volant uit de cassette halen. Hierdoor wordt het makkelijker om de cassette te monteren, en voorkom je dat de volant vies wordt tijdens het monteren.

Plaats de cassette in de beugels. Doe dit aan beide kanten gelijktijdig. Dit moet met twee personen worden gedaan. Schuif de volant weer in de cassette. En hang de draaistang in de haak.

Een zonnescherm is niet bestand tegen alle weersomstandigheden. Bij regen of harde wind moet je het zonnescherm meteen weer oprollen. Indien nodig kun je het zonnescherm reinigen met overvloedig lauw water. Vermijd hierbij het gebruik van chemische middelen.